Rýchly ovocný koláč (zároveň veľmi jednoduchý)

amazonka29 - fotkaamazonka29, 13. októbra 2010

..daľší z receptov,ktorý si rozhodne zamilujete tak ako ja.Jeho čaro tkvie v tom,že je jednoduchý,rýchly,vláčny a hlavne-ma úžasnú vlastnosť,ktorú ocení rozhodne každý,zašpiníte pri ňom Zobraziť celý popis..daľší z receptov,ktorý si rozhodne zamilujete tak ako ja.Jeho čaro tkvie v tom,že je jednoduchý,rýchly,vláčny a hlavne-ma úžasnú vlastnosť,ktorú ocení rozhodne každý,zašpiníte pri ňom minimum riadu :o)

40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 balíček
1 hrnček
2 kusy
1 hrnček
pol hrnčeka
Do cesta:
1 vanička
2 poloevkové lyžice
podľa vlastného uváženia ,čerstvé alebo sterilizované
Na vymastenie plechu:
 na vysypanie




Postup

  1. 1

    Vo väščej miske si zmiešame múku s PDP, pridáme cukor (ja osobne pridávam viac ako je napýsané v recepte,nakoľko môj drahý má rad sladšie a uznajte kočky,čo by sme pre tých našich milovaných neurobily :o) ) +vajíčka, mlieko, olej a vymiešame hladkú kašičku. Cesto nemá byť husté. Podľa potreby môžte ked tak pridať mieko.

  2. 2

    Na vymastený a vysypaný plech vylejeme vymiešané cesto.

  3. 3

    Tvaroh si zmiešame s cukrom, ak je hustý, zriedime si to mliekom a kladieme kôpky na cesto. (ja si ho vždy kúštik zriedim s mliekom a veľkou lyžicou halabala robím tzv. kôpky-vôbec z toho nemajte strach,aj tak sa to pri pečení zvykne rozliať-záleží od druhu tvarohu,no na konečnej skvelej chuti koláča to nič nemení)

  4. 4

    Potom poukladáme ovocie samozrejme podľa vášho výberu a chuti a šup s ním do trúby na 180 stupňov približne na 40 minút. Ja si vždy nastavím stopky na 40 minút a ked zazvonia,idem koláčik skontrolovať-doteraz ten čas úplne stačil. Koláčik je vláčny a výhodou je, že si môžte meniť ovocie a vždy to má inú,no zároveň rovnako skvelú chuť. Teraz som použila jahodový kompot, no odskúšané už mám aj čerstvé ríbezle,sliviky. Vrch môžte posypať cukrom. (čo sa týka načervenalej farby koláča,urobila to šťava z kompotu,ktorú som využila tak,že som časť mlieka-nahradila komp. šťavou a takto nádherne sa mi to zafarbilo)

Diskusia k receptu

rona1
tento koláč je super, pečiem ho aj ja, niekedy bez ovocia, ale chutííí...
1x alda
tifanny
Ten koláč je fakt jednoduchý, skúsim ho spraviť z múky pre celiatikov, hádam sa podarí a bude rovnako chutný. Ukladám. :-)
1x alda
elisticka
vyzera super a rychly naozaj mam rada take recepty vyskúšam aj ja ako tifanny s celiatickou múkou:-))
1x alda
zabiatko66
ten koláčik je vynikajúcu a šťavnatý. No hneď si ho idem uložiť.
remcula
Mám moc ráda takové rychlé recepty. V mrazáku mám vždy nějaké ovoce, dokonce i nakrájenou rebarboru. Super!!
amazonka29
..presne tak kočky,je veľmi jednoduchý,šťavnatý,rýchly a podľa mna z celiatickej múky bude rovnako skvelý (napokon za vyskúšanie ,nič nedáte ;o)
pepator
ahoj dnes som ho robila parada isli sa za nim zabit ja som dala ceresne.len malu chybycku som asi niekde urobila neviem kde vobec sa mi nedvyhol ostal taky nizky neviem preco.
evanaaa
N eotvárala si náhodou rúru? Treba aspoň 20 min. vydržať a neotvárať, aj viac, ináč cesto spľasne.
enge149
toto je môj recept na "mafinky",sú vynikajúce a pridávam ovocie podľa sezóny,pečie sa v pap.košíčkoch..
diabambulka
krásny a farebný, musím to vyskúšať aj s tým pridaním kompótovej šťavy do koláčika :-)))
amazonka29
@diabambulka Ďakujem.SKús vyskúšať,určite budeš príjemne prekvapená.Typujem,že z takého čučoriedkového kompótu to zafarbenie koláča musí stáť za to. :o)
zuzu3011
vcera vecer som kolacik robila, je vynikajuci, na miesto klasickej muky som pouzila spaldovu a tvaroh som doma nenasla, ale stacilo aj anas, chutovo je vyborny :) taketo rychlovky su parada :)
danca39
dnes som robila podla tvojho receptu,podaril sa a je fantasticky.Hlavne je rychli a to sa ceni.vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia