Bešamelové halušky

bobox - fotkabobox, 2. novembra 2011

Halušky vhodné do polievok. Našiel som ho vo veľkej farebnej obrazovej kuchárke ako súčasť fazuľovej polievky, ale hodí sa aj k iným polievkam. Zobraziť celý popisHalušky vhodné do polievok. Našiel som ho vo veľkej farebnej obrazovej kuchárke ako súčasť fazuľovej polievky, ale hodí sa aj k iným polievkam.

5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g
20 g
50 ml
50 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Z masla, múky mlieka a vody uvaríme za stáleho miešania bešamel, potom osolíme. Do vychladnutého bešamelu zamiešame vajce, strúhanku podľa potreby a petržlenovú vňať. (Cesto nemá byť príliš riedke ani husté, to ovplyvníme práve strúhankou, ktorú pridávame po troške - je treba si odskúšať). Z takto pripravenej masy (cesta) vykrajujeme malou (mokka) lyžičkou halušky priamo do polievky a povaríme asi 5 min. Nemusíme ich však dávať zásadne do polievky, môžeme ich vyvariť len v osolenej vode s troškou oleja a pri servírovaní ich zalievame horúcou polievkou.

Diskusia k receptu

hubata
Fajn, toto nepoznám, vyskúšam aj keď je to trošku pracnejšie ako obyčajné haluštičky do polievok.
babidka
take halusky do polievky som este nerobila - su velmi zaujimave a urcite spestria moj "polievkovy repertoar" :-)
jeka
zaujímavý receptík,kedže varím polievku každý deň tak sa mi zíde to vyskúšať,dakujem.
pivonka
Dnes som ich urobila podľa tvojho receptu a sú výborné. Je to vlastne odpaľované cesto. Pri varení krásne napuchnú a sú mäkkučké, nadýchané. Podľa mňa vhodné aj do mäsovej alebo zeleninovej polievky.
1x martau




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia