Rybací šalát

Rybia treska II. (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

V mojich receptoch je už jeden recept na rybaciu tresku, ktorý som kedysi dostal od jedného rybára. Je dobrý, robí sa z ulovených rýb, no odležanie trvá 3 dni nakoľko sa v ňom nachádzajú kúsky pomletých kostí, ktorým treba dať čas, aby zmäkli... Niektorým chutí takýto recept na tresku s mrkvou, ktorý je možné konzumovať už na druhý deň.

45 - 60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si zovrieť 3 litre vody s bobkovým listom, celým čiernym korením , 2 ČL soli a 4 dcl octu. Keď voda vrie, vložíme rybu a varíme 15 minút. V inom hrnčeku si dáme uvariť mrkvu - mrkvu varíme od bodu varu 5 minút.
  2. Uvarenú mrkvu nastrúhame. Uvarenú rybu vyberieme a necháme ochladnúť. Cibuľu pokrájame na drobno.
  3. Keď je ryba chladnejšia, rozmrvíme ju, pridáme pokrájanú cibuľu, 5 ČL horčice , osolíme, okoreníme, pridáme 1 veľkú majolku a 3 ČL octu.
  4. Zmes premiešame a dáme vychladiť - uležať do chladničky.
  5. Ráno si už môžeme pochutnávať... DOBRÚ CHUŤ.