Rybí filet vo víne s hlivou

Autor receptu: evas13

Rybičky aj huby máme radi.

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Filé necháme rozmraziť, umyjeme a dáme do misy, zalejeme bielym vínom-suchým pridáme 1 vetvičku rozmarínu. Po 2-3 hod. vyberieme z vína, osušíme posypeme korenín na ryby, pol hod. ešte necháme postáť. Na panvici opečieme filety z každej straný 2-3 min, kto chce môže použiť vínovú marinádu a chvíľku podusiť.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno, dáme do tlakového hrnca olej, opražíme, keď je cibuľa opečená pridáme na plátky nakrájaný cesnak, prehrejeme ho, tak aby začal voňat, pridáme hlivu a pražime, miešame. Keď hliva pustí vodu prikryjeme a dusíme 15 min. Po udusení pridáme papriku, soľ korenie mleté čierne a drvenú rascu.Kým sa hliva dusila pripravila som si papriku nakrájanú na rezance, mladú cibuľku nakrájam na väčšie kúsky a rajčinky nechám celé, vložím do vyhriatého woku a opekám 3-5 min. Po opečení pridám k hlive, celé to nechám spolu zovrieť. Podľa chuti si každý môže pridať chilli papričky.
  3. Ryžu umyjem viac krát v studenej vode, nechám odtiecť. Medzi tým nám zovrela voda v hrnci, pridám soľ, cesnak, ryžu a vdlani rozmrvenú majoránku. Zvyknem vliať asi za lyžičku oleja. Varíme 12 min. a potom vypnem plyn a nechám vo vode 3-5 min. Scedím a podávam s rybou a hlivou pokvapkané citrónovou šťavou, k tomu listový šalát