Rybacie fašírky

Rybacie koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika, že vraj nemajú žiadne dobré recepty.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zo zemiakov si uvarime pyre, mnozstvo tak 1:1 s rybou. Do pyre pridame za lyzicu nasekaneho kopru a podla velkosti nadrobno nakrajanu 1-2 jarne cibulky.
  2. Do mlieka pridame bobkovy list, korenie a sol a kusky ryby aku mame. Na nizkom plameni povarime - poaching (neviem slovenske slovo) tak desat minut potial az kym sa rybacie maso zacne oddelovat. Vyberieme, oddelime kozu, odstranime kosti a rybacie maso natrhame na mensie kusky.
  3. K zemiakovemu pyre pridame vajicko a rybu, zmiesame a zacneme tvarovat gulky, ktore obalime v struhanke a potom ich stlacime, aby vyzerali ako fasirky. A pozor, vsetky pripravene kolaciky musime odlozit aspon na hodinu do chladnicky schladit. Vyberieme a oprazime na oleji do zlatista.