Hovädzí steak

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového listu uvaríme sladkokyslý nálev. Kuriatka očistíme, prepláchneme vodou, namočíme do horúceho nálevu, ale nevaríme. Necháme asi 2 hodiny postáť.
  2. Tapioku uvaríme v osolenej vode s hľuzovkovým olejom, precedíme, premyjeme studenou vodou a necháme vychladnúť.
  3. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme hľuzovkový olej, pridáme zemiaky, osolíme a restujeme. Podlejeme trocha vývarom, pridáme uvarenú tapioku a chvíľku povaríme, aby zemiaky boli mäkké a tapioka aby nebola rozvarená. Odstavíme a pridáme trocha hľuzovkového masla.
  4. Cviklu uvaríme v sladkokyslom náleve a očistíme. Mrkvu očistíme a blanšírujeme.
  5. Mäso nakrájame na 4 rovnako hrubé steaky. Panvicu rozohrejeme a steaky opekáme z každej strany asi 2 minúty. Mäso vyberieme na alobal, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a necháme postáť.
  6. Pred podávaním mrkvu rozrežeme pozdĺž na polovičku, cviklu na štyri kusy a opečieme na panvici spolu s kuriatkami.