Hovädzí steak
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého
korenia a bobkového listu uvaríme sladkokyslý nálev.
Kuriatka očistíme, prepláchneme vodou, namočíme do
horúceho nálevu, ale nevaríme. Necháme asi 2 hodiny
postáť.
- Tapioku uvaríme v osolenej vode s hľuzovkovým olejom, precedíme, premyjeme studenou vodou
a necháme vychladnúť.
- Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé
kocky. Na panvicu dáme hľuzovkový olej, pridáme
zemiaky, osolíme a restujeme. Podlejeme trocha vývarom, pridáme uvarenú tapioku a chvíľku povaríme, aby
zemiaky boli mäkké a tapioka aby nebola rozvarená.
Odstavíme a pridáme trocha hľuzovkového masla.
- Cviklu uvaríme v sladkokyslom náleve a očistíme.
Mrkvu očistíme a blanšírujeme.
- Mäso nakrájame na 4 rovnako hrubé steaky. Panvicu rozohrejeme a steaky opekáme z každej strany asi 2 minúty. Mäso vyberieme na alobal, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme
a necháme postáť.
- Pred podávaním mrkvu
rozrežeme pozdĺž na polovičku, cviklu na štyri kusy a opečieme na panvici spolu s kuriatkami.
|