Vyprážaný syr

Rukolový šalát s paradajkami a vyprážaným kozím syrom bez lepku

Autor receptu: novalim

Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu.* Na obalenie syra sme použili Promix UNI a našu bezlepkovú strúhanku. Šalát sme ochutili sviežim balzamikovým dresingom. Ako rýchly obed alebo večera, tento recept poslúži celej rodine.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dobre premiešame suroviny na zálievku a odložíme bokom, aby sa chute prepojili.
  2. Do jednej misky nasypeme múku, do druhej strúhanku a v tretej spolu rozšľaháme vajcia a smotanu na šľahanie (smotana dodá strúhanke vo výslednom efekte jemnosť a nadýchanosť). Vaječnú zmes jemne osolíme.
  3. Plátky syra obalíme najprv v múke, potom vo vaječnej zmesi, opäť v múke a vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatohneda. Vyberieme z panvice a uložíme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej.
  4. Na tanier dáme rukolu a na ňu striedavo ukladáme na kolieska nakrájané paradajky a syr. Pomedzi vložíme aj bazalkové lístky. Nakoniec šalát pokvapkáme balzamikovou zálievkou.