Hummus
	        Rukolový hummus s červenou paprikou
	        Autor receptu: patincatsomekitchen
	         
	        
	        Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z cíceru. Dnes sa robia rôzne obmeny, od 
klasického cíceru s tahinovou pastou až po cícer s červenou repou. Pre vás som pripravila hummus “nazeleno” - s čerstvou rukolou. Chuť 
rukoly nie je výrazná, aj ten, kto ju nemá príliš v obľube, nátierku bezproblémov zje. Namiesto rukoly môžete použiť aj špenát. 
https://www.patincatsomekitchen.com/rukolovy-hummus-s-cervenou-paprikou
Postup
- Rukolu sparte pod horúcou vodou alebo na panvici s trochou olivového oleja. 
 - 50 g cíceru odložte nabok. Na rukolový hummus rozmixujte 200 g cíceru a sparenú rukolu.
Pridajte soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu a trošku olivového oleja. 
 - 50 g cíceru rozmačkajte vidličkou tak, aby ostali väčšie kúsky a zapracujte do hummusu.
 - Červenú papriku ugrilujte, upečte alebo opečte na panvici do zmäknutia. Môžete pridať trošku soli.
 - Petržlenovú vňať nakrájajte. Sendviče natrite rukolovým hummusom, posypte vňaťkou a obložte červenou paprikou. Ak chcete, vňatku a papriku môžete zapracovať aj priamo do hummusu.
 - Podávajte čerstvé. Množstvo je pre 2 - 3 ľudí.