Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... fotorecept
Foto: frezia68
Piekla som toastový chlieb a so zvyšného cesta som upiekla plnené rohlíky.Sú vhodné na desiatu a či na výlet,do prírody...Stačí pridať zeleninu,šalát,či ovocie,pridať do Zobraziť celý popisPiekla som toastový chlieb a so zvyšného cesta som upiekla plnené rohlíky.Sú vhodné na desiatu a či na výlet,do prírody...Stačí pridať zeleninu,šalát,či ovocie,pridať do batoha a ideme vychutnať prvé slnečné lúče.Škoda,že aj po prvom jarnom dni nasnežilo,ale veď budú aj pekné dni :-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vypracujem kysnuté cesto a po vykysnutí oddelím časť cesta na toastový chlieb. Zo zvyšného cesta urobím plnené rožky.Vyvaľkám kruh,rozdelím na 6 časti a každý trojuholník natriem bryndzovou pomazánkou - šmirkasom a vytvarujem rohlík.Potriem vodou,posypem rascou,aby po upečení som vedela,ktorý mám vybrať na ochutnávanie.
-
2
Alebo trojuholník potriem maslom,posypem syrom,tvarujem a posypem sezamom.
-
3
Alebo potriem škvarkovou pomazánkou ( mleté škvarky+ cibuľka+ horčica ) a zrolujem.Plnky natierajte tenšie,aby nevytiekli.
-
4
Plnené rohlíky nechám kysnúť pokiaľ sa elektrická rúra zohreje na 200°C a pečiem 35-4O min.Po 10 min.stiahnem na 180°C a sledujem farbu.
-
5
A po upečení aj toastového chlebíka na raňajky už len vychutnávame.Ak vyskúšate,DOBRÚ CHUŤ !
takže ukladám.Vďaka.