Rôsolovica s údeným mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Údené rebrá dáme variť do vody, pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Keď sa mäso oddeľuje od kostí, pridáme malú cibuľu, 1 – 2 strúčiky cesnaku a rôsol.
- Rebrá vyberieme, mäso oddelíme od kostí, nakrájame ho na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Nakoniec pridáme zápražku.
- Lokše: Z hladkej múky, do ktorej pridáme trocha soli, vypracujeme s vodou mäkké cesto. Urobíme z neho bochníčky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme a na rozohriatej platni opečieme z obidvoch strán. Lokše sa trhajú na malé trhance a podávajú ako príloha do polievky.
|