Rôsolovica s údeným mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Údené rebrá dáme variť do vody, pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Keď sa mäso oddeľuje od kostí, pridáme malú cibuľu, 1 – 2 strúčiky cesnaku a rôsol.
  2. Rebrá vyberieme, mäso oddelíme od kostí, nakrájame ho na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Nakoniec pridáme zápražku.
  3. Lokše: Z hladkej múky, do ktorej pridáme trocha soli, vypracujeme s vodou mäkké cesto. Urobíme z neho bochníčky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme a na rozohriatej platni opečieme z obidvoch strán. Lokše sa trhajú na malé trhance a podávajú ako príloha do polievky.