Roláda s mascarpone a gaštanovým pyré fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá roláda s gaštanovým pyré prekvapí chuťou.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
štipka |
|
6 PL |
|
5 PL |
|
2 PL preosiate |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1-2 PL (podľa chuti) |
|
200 ml (40 %) |
|
1 ČL |
|
Čokoládový krém na potretie: | |
130-150 g |
|
50 g čerstvé zmäknuté |
|
200 ml (33 %) |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme čokoládový krém, ktorý budeme potrebovať na záverečné potretie rolády. Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca (nevaríme!). Pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky, zmäknuté maslo a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme v chladničke dobre vychladnúť.
-
2
Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme na vysokých otáčkach mixéra, pokiaľ sa cukor nerozpustí - aspoň 10 - 12 minút do tuha. Postupne zašľaháme po jednom žĺtku. Preosejeme múku, prášok do pečiva, kakao a zmes po častiach vmiešame do vaječného základu. Nakoniec pridáme 3 PL oleja. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 15-17minút, rúru sledujeme.
-
3
Korpus po upečení.
-
4
Korpus za horúca aj s papierom na pečenie zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
5
Suroviny na plnku + smotana na šľahanie 40 %.
-
6
Mascarpone, gaštanové pyré a cukor vyšľaháme do penista. Pridáme vanilkovú pastu, smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
-
7
Vychladnutý korpus rozvinieme a potrieme plnkou do 3/4 korpusu.
-
8
Pomocou papiera zrolujeme naplnenú roládu. Roládu preložíme na podnos alebo plech.
-
9
Vychladenú čokoládovú plnku vyšľaháme mixérom do hladka a potrieme roládu. Vložíme do chladničky stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí konce rolády zrežeme a roládu ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť .
To som rada že sa recept páči, komentár veľmi potešil. Ďakujem za nahliadnutie môjho receptu som rada, že zaujal.