Gaštanová roláda

Roláda s mascarpone a gaštanovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá roláda s gaštanovým pyré prekvapí chuťou.

20
porcií
50 minút
príprava
15-17 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme čokoládový krém, ktorý budeme potrebovať na záverečné potretie rolády. Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca (nevaríme!). Pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky, zmäknuté maslo a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme v chladničke dobre vychladnúť.
  2. Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme na vysokých otáčkach mixéra, pokiaľ sa cukor nerozpustí - aspoň 10 - 12 minút do tuha. Postupne zašľaháme po jednom žĺtku. Preosejeme múku, prášok do pečiva, kakao a zmes po častiach vmiešame do vaječného základu. Nakoniec pridáme 3 PL oleja. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 15-17minút, rúru sledujeme.
  3. Korpus po upečení.
  4. Korpus za horúca aj s papierom na pečenie zrolujeme a necháme vychladnúť.
  5. Suroviny na plnku + smotana na šľahanie 40 %.
  6. Mascarpone, gaštanové pyré a cukor vyšľaháme do penista. Pridáme vanilkovú pastu, smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
  7. Vychladnutý korpus rozvinieme a potrieme plnkou do 3/4 korpusu.
  8. Pomocou papiera zrolujeme naplnenú roládu. Roládu preložíme na podnos alebo plech.
  9. Vychladenú čokoládovú plnku vyšľaháme mixérom do hladka a potrieme roládu. Vložíme do chladničky stuhnúť.
  10. Po stuhnutí konce rolády zrežeme a roládu ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť .