Cviklové rizoto

Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom

Autor receptu: redakcia

Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme nakrájanú šalotku. Prisypeme ryžu a krátko ju opražíme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Prilejeme víno a miešame, čakáme, kým sa neodparí. Potom po častiach prilievame vývar a pomaly varíme a miešame, kým nevznikne krémové rizoto. Ryža by pritom mala zostať al dente.
  3. Uvarenú cviklu nakrájame na kocky a rozmixujeme na kašu. Rozmixovanú cviklu prilejeme do rizota, premiešame spolu s maslom.
  4. Pekanové orechy opražíme nasucho, kozí syr nakrájame a obidvoje vmiešame do rizota. Pred servírovaním môžeme posypať bylinkami, napríklad tymianom.