Cviklové rizoto
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Autor receptu: redakcia
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme nakrájanú šalotku. Prisypeme ryžu a krátko ju opražíme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Prilejeme víno a miešame, čakáme, kým sa neodparí. Potom po častiach prilievame vývar a pomaly varíme a miešame, kým nevznikne krémové rizoto. Ryža by pritom mala zostať al dente.
- Uvarenú cviklu nakrájame na kocky a rozmixujeme na kašu. Rozmixovanú cviklu prilejeme do rizota, premiešame spolu s maslom.
- Pekanové orechy opražíme nasucho, kozí syr nakrájame a obidvoje vmiešame do rizota. Pred servírovaním môžeme posypať bylinkami, napríklad tymianom.