Rizoto a la kuba
Tomáš Sika
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 0,05 l |
|
| 150 g |
|
| 30 g |
|
| 5 g |
|
| 0,5 l |
|
| 0,1 l |
|
| 10 g |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 10 g, čerstvý |
|
| 200 g |
|
| 160 g |
|
| 40 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 l |
|
Postup
-
1
Krúpy predvaríme vo vriacej osolenej vode asi 20–25 minút. Sušené huby namočíme do vlažnej vody. Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak a čerstvé čili. Pridáme nakrájané namočené sušené huby a podlejeme vínom.
- 2
Keď sa víno odparí, pridáme vodu zo sušených húb a podlievame vývarom. Tak ako pri príprave rizota, pri predváraní krúpy netreba uvariť úplne domäkka, aby sa v tekutine dovarili a absorbovali čo najviac hubovej chuti.
- 3
Na záver zjemníme studeným maslom a dochutíme čerstvým majoránom. Na kubu nakrájame pri servírovaní ugrilovanú klobásku a nadrobíme modrý syr.
- 4
Náš tip: Ak nemáte radi jačmenné krúpy, nahraďte ich tarhoňou alebo ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu