Rizoto a la kuba

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krúpy predvaríme vo vriacej osolenej vode asi 20–25 minút. Sušené huby namočíme do vlažnej vody. Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak a čerstvé čili. Pridáme nakrájané namočené sušené huby a podlejeme vínom.
  2. Keď sa víno odparí, pridáme vodu zo sušených húb a podlievame vývarom. Tak ako pri príprave rizota, pri predváraní krúpy netreba uvariť úplne domäkka, aby sa v tekutine dovarili a absorbovali čo najviac hubovej chuti.
  3. Na záver zjemníme studeným maslom a dochutíme čerstvým majoránom. Na kubu nakrájame pri servírovaní ugrilovanú klobásku a nadrobíme modrý syr.
  4. Náš tip: Ak nemáte radi jačmenné krúpy, nahraďte ich tarhoňou alebo ryžou.