Rizoto a la kuba
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Krúpy predvaríme vo vriacej osolenej vode asi 20–25 minút. Sušené huby namočíme do vlažnej vody. Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak a čerstvé čili. Pridáme nakrájané namočené sušené huby a podlejeme vínom.
- Keď sa víno odparí, pridáme vodu zo sušených húb a podlievame vývarom. Tak ako pri príprave rizota, pri predváraní krúpy netreba uvariť úplne domäkka, aby sa v tekutine dovarili a absorbovali čo najviac hubovej chuti.
- Na záver zjemníme studeným maslom a dochutíme čerstvým majoránom. Na kubu nakrájame pri servírovaní ugrilovanú klobásku a nadrobíme modrý syr.
- Náš tip: Ak nemáte radi jačmenné krúpy, nahraďte ich tarhoňou alebo ryžou.
|