Risotto alla Milanese (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Jednoduché a chutné šafránové rizoto na víne s maslom a parmezánom.

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozpustíme maslo.
  2. Orestujeme na ňom cibuľu a pridáme špik, ktorý vareškou roztlačíme.
  3. Pridáme ryžu, premiešame.
  4. Prilejeme víno, miešame, kým sa vyvarí alkohol. Postupne prilievame vývar, vždy po naberačke, za miešania čakáme kým sa vyvarí, a potom prilejeme ďalšiu naberačku. Takto postupujeme, až kým ryža nie je hotová.
  5. Šafrán namočený vo vode.
  6. Šafránovú vodu pridáme do hotového rizota.
  7. Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. premiešame.
  8. Podávame ako prílohu k osso buco.