Risotto alla Milanese (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Jednoduché a chutné šafránové rizoto na víne s maslom a parmezánom.
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozpustíme maslo.
- Orestujeme na ňom cibuľu a pridáme špik, ktorý vareškou roztlačíme.
- Pridáme ryžu, premiešame.
- Prilejeme víno, miešame, kým sa vyvarí alkohol.
Postupne prilievame vývar, vždy po naberačke, za miešania čakáme kým sa vyvarí, a potom prilejeme ďalšiu naberačku. Takto postupujeme, až kým ryža nie je hotová.
- Šafrán namočený vo vode.
- Šafránovú vodu pridáme do hotového rizota.
- Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. premiešame.
- Podávame ako prílohu k osso buco.