Ríbezľové rezy s bezé prikrývkou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30
porcií
50 minút
príprava
52 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Mrveničku pritlačíme na dno vymasteného plechu s vyšším okrajom (30 x 40 cm). Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút
  2. Korpus necháme vychladnúť a posypeme mandľami. V rúre znížime teplotu pečenia o 20 °C.
  3. Na prípravu náplne rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a žĺtkami v 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu. Vmiešame zmes so Zlatými klasmi a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Do vychladnutého krému vareškou opatrne vmiešame ríbezle a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus.
  4. Na prípravu bezé vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne v troch dávkach zašľaháme cukor. Sneh opatrne rozotrieme na náplň. Vložíme do rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 40 minút
  5. Rezy necháme vychladnúť a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.