Ríbezľová panna cotta

Ríbezľová panna cotta

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme krupicový cukor. Namiesto obyčajného môžeme dať aj vanilkový, prípadne 50 : 50. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Medzitým namočíme želatínu do trochy vody, asi na 3 minúty. Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, ako každá želatína sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80 stupňoch Celzia. Pridáme umyté osušené ríbezle a zmes vlejeme do formičiek.
  3. Necháme prikryté v chladničke tuhnúť najmenej 6 hodín. Stuhnutú panna cottu vyklopíme a polejeme ovocnou, prípadne karamelovou omáčkou. Môžeme aj posypať lesným ovocím, jahodami, malinami atď.