Ríbezľová panna cotta
Ríbezľová panna cotta
Autor receptu: redakcia
Postup- Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme krupicový cukor. Namiesto obyčajného môžeme dať aj vanilkový, prípadne 50 : 50. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
- Medzitým namočíme želatínu do trochy vody, asi na 3 minúty.
Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, ako každá želatína
sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80
stupňoch Celzia. Pridáme umyté osušené ríbezle a zmes vlejeme
do formičiek.
- Necháme prikryté v chladničke tuhnúť najmenej 6 hodín. Stuhnutú panna cottu vyklopíme a polejeme ovocnou, prípadne karamelovou
omáčkou. Môžeme aj posypať lesným
ovocím, jahodami, malinami atď.
|