Rezy s najchutnejšou kombináciou orechov a višní
Zákusok pozostáva z orechových plátov s višňami a mimoriadne jemného krému s voňavým vaječným likérom.
Zdroj: https://youtu.be/n56J0TstkBA
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Orechovo-višňový plát: | |
| 6 ks |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 100 g |
|
| 140 g nasekané |
|
| 300 g zavárané v sladko-kyslom náleve |
|
| Orechový plát: | |
| 4 ks |
|
| 160 g |
|
| 40 ml |
|
| 160 g |
|
| 80 g mleté |
|
| 10 g |
|
| Krém: | |
| 6 ks |
|
| 90 g |
|
| 350 ml |
|
| 30 g |
|
| 20 g |
|
| 60 ml |
|
| 150 g |
|
| Okrem toho: | |
| 200 ml (alebo džús) |
|
Postup
-
1
Orechovo-višňový plát: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom. Primiešať škrob, múku a nakoniec najemno nasekané orechy. Orechové cesto naliať na plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie, rozložiť višne a piecť 20 minút pri 175 °C.
- 2
Orechový plát: Bielky vyšľahať s cukrom do hustej peny. Pokračovať v šľahaní a postupne pridať žĺtky a ostatné suroviny (mlieko, múku a prášok do pečiva). Cesto má byť homogénne. Nakoniec pridať mleté orechy a dôkladne premiešať. Cesto naliať na plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie a piecť 30 minút pri 175 °C.
- 3
Krém: Vyšľahať žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridať škrob, mlieko a dôkladne premiešať. Zmes priviesť na miernom ohreve k varu, variť cca 3-4 minúty. Potom pridať likér, dobre premiešať a znova priviesť k varu a nechať vychladnúť. Maslo vyšľahať. Po malých častiach pridať vychladnutý krém s likérom a dôkladne premiešať.
- 4
Orechovo-višňový a orechový pláty rozrezať naprieč na 2 časti. Výsledný rozmer hotového zákuska bude 17,5x25 cm. Zostaviť zákusok v poradí: orechový plát - 1/3 krému - orechovo-višňový plát - 1/3 krému - orechovo-višňový plát - 1/3 krému - orechový plát. Všetky pláty pred zostavovaním navlhčiť višňovým nálevom alebo džúsom. Zákusok uložiť do chladničky na 12 hodín a ozdobiť podľa želania.
- 5
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/n56J0TstkBA
Tiež višňový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem! :-)))
Ďakujem! :-)))
Ďakujem! :-)))
Ďakujem! :-)))
Ďakujem! :-)))
Ďakujem!!! :-)))
Dakujem! Pekny den! :-)
No nie su suche, len tak vyzera na fotke. Tam kremu je dost. Ja davam najcastejsie cokoladu, ako ozdobu.
V kroku 4 aj pisem, ze ozdobit podla zelania.
Pekny den! :-)