Višňový zákusok
Rezy s najchutnejšou kombináciou orechov a višní
Autor receptu: razomzastolom
Zákusok pozostáva z orechových plátov s višňami a mimoriadne jemného krému s voňavým vaječným likérom.
16 porcií |
90 minút príprava |
20, 30 minút na 175 °C |
Postup
- Orechovo-višňový plát: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom. Primiešať škrob, múku a nakoniec najemno nasekané orechy.
Orechové cesto naliať na plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie, rozložiť višne a piecť 20 minút pri 175 °C.
- Orechový plát: Bielky vyšľahať s cukrom do hustej peny. Pokračovať v šľahaní a postupne pridať žĺtky a ostatné suroviny (mlieko, múku a prášok do pečiva). Cesto má byť homogénne. Nakoniec pridať mleté orechy a dôkladne premiešať. Cesto naliať na plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie a piecť 30 minút pri 175 °C.
- Krém: Vyšľahať žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridať škrob, mlieko a dôkladne premiešať. Zmes priviesť na miernom ohreve k varu, variť cca 3-4 minúty. Potom pridať likér, dobre premiešať a znova priviesť k varu a nechať vychladnúť.
Maslo vyšľahať. Po malých častiach pridať vychladnutý krém s likérom a dôkladne premiešať.
- Orechovo-višňový a orechový pláty rozrezať naprieč na 2 časti. Výsledný rozmer hotového zákuska bude 17,5x25 cm.
Zostaviť zákusok v poradí: orechový plát - 1/3 krému - orechovo-višňový plát - 1/3 krému - orechovo-višňový plát - 1/3 krému - orechový plát. Všetky pláty pred zostavovaním navlhčiť višňovým nálevom alebo džúsom.
Zákusok uložiť do chladničky na 12 hodín a ozdobiť podľa želania.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/n56J0TstkBA