Višňové rezy fotorecept
Tento zákusok poteší svojou chuťou. Blížia sa sviatky a tak odporúčam upiecť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 8 PL |
|
| 10 PL |
|
| 3 PL |
|
| 0,5 dl |
|
| 0,5 dl vlažná |
|
| 1/2 bal. |
|
| Višňová plnka : | |
| (z kompótu) |
|
| 1,5 dl studená |
|
| 1,5 PL |
|
| Krém: | |
| 350 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
|
| Poleva: | |
| 180 g |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Upečený korpus, suroviny na plnku. Vajíčka vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a došľaháme do penista. Následne striedavo pridáme olej, vlažnú vodu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku, ktorú spojíme s kakaom, práškom do pečiva. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20- 25 minút.
-
2
Z korpusu odstránime papier na pečenie, potrieme višňovým džemom. Dlhé piškóty namáčame plochou stranou nahor do vaječného likéru rozložíme na korpus. Višňový kompót scedíme, necháme odkvapkať. Dáme do misy v 1,5 dl vody rozhabarkujeme 1/2 bal. Zlatého klasu a vlejeme do višní, pridáme 1 PL cukru, necháme prevrieť. Vznikne hustá višňová plnka. Plnku lyžicou nanesieme do medzier.
-
3
V troche šťavy z kompótu rozhabarkujeme zvyšok Zlatého klasu, dáme variť, pridáme 3 PL cukru. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý dáme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s višňovým pudingom.
-
4
Krém rovnomerne rozotrieme, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou z bielej čokolády s maslom, ktorú si pripravíme na vodnom kúpeli.
-
5
Po stuhnutí pokrájame na rezy ozdobíme podľa seba.









Diskusia k receptu