Rezne z kelových listov (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a chutnú zeleninu a použiť sa dá na mnoho spôsobov. Ja vám dnes ponúkam málo známu, ale veľmi chutnú variantu, keď z kelových listov si vytvoríme na Slovensku tak populárne vyprážané rezne. A keď pri obede môj "mäsožravý" manžel ich dal na rovnakú úroveň ako tie bravčové aj s otázkou, či už som ich dala na Varechu, rozhodla som sa s vami o ne podeliť. Je to naozaj pochúťka, vyskúšajte.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z kelu vyrežeme hlúbik a oddelíme listy.
  2. Listy vkladáme do vriacej osolenej vody na niekoľko sekúnd, aby len trochu zmäkli. Vyberieme dierovanou naberačkou do studenej vody a schladíme.
  3. Osušíme na kuchynskej utierke. Zrežeme hornú hrubšiu stredovú časť listov.
  4. Dva - tri listy položíme na seba, preložíme na polovicu a trochu naklepeme ( ako klasické bravčové rezne ).
  5. Osolíme, okoreníme a obalime v trojobale ( múka, vajíčka rozmiešané, strúhanka). Vypražíme z oboch strán v oleji. Vyberáme na papierové kuchynské utierky, aby odsali prebytočný tuk.
  6. Ako príloha je vhodná napr. zemiaková kaša a ja som podávala aj s šalátom z rukoly a cherry paradajok.