Restovaná ryža
Restovaná ryža Chaufa
Autor receptu: ryzasos
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej
ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom.* Ryža SOS Long tvorí ideálny základ pre tento recept.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Začnite tým, že ryžu osmažíte. Zvýrazní sa tým jej chuť a vy si budete môcť pochutnať na tom najlepšom jedle. Dajte do hrnca pár kvapiek slnečnicového oleja a akonáhle je horúci, pridajte uvedené množstvo ryže a ľahko ju počas niekoľkých sekúnd orestujte.
- Za stáleho miešania vlejte do hrnca vodu a osoľte štipkou soli. Potrebný podiel je dva a pol dielu vody na jeden diel ryže. Varte na strednom ohni 11-13 minút, kým sa voda neodparí. Keď je ryža al dente, stiahnite ju z ohňa a odložte bokom.
- Vajcia rozšľahajte v miske spolu so štipkou soli. Na panvici rozpáľte trochu oleja a pripravte na ňom omeletu. Stiahnite omeletu z ohňa a nakrájajte na ľubovoľne veľké kúsky, odložte bokom.
- Vo woku rozpáľte 2 lyžice slnečnicového oleja, pridajte nastrúhaný zázvor a nakrájané kuracie mäso. Orestujte do zlatista. Akonáhle je hotové, vyberte ho a odložte si ho bokom.
- Potom urobte to isté s klobáskami a nakrájanou zeleninou (s paprikou a jarnou cibuľkou). Akonáhle sú orestované, primiešajte kuracie mäso.
- Prilejte ďalší slnečnicový olej a 1 PL sezamového oleja. Pridajte ryžu, uvarený hrášok a sójovú omáčku. Zmes dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.
- Na záver pridajte nakrájanú omeletu a nasekaný koriander.