Restovaná ryža

Restovaná ryža Chaufa

Autor receptu: ryzasos

Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom.* Ryža SOS Long tvorí ideálny základ pre tento recept.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začnite tým, že ryžu osmažíte. Zvýrazní sa tým jej chuť a vy si budete môcť pochutnať na tom najlepšom jedle. Dajte do hrnca pár kvapiek slnečnicového oleja a akonáhle je horúci, pridajte uvedené množstvo ryže a ľahko ju počas niekoľkých sekúnd orestujte.
  2. Za stáleho miešania vlejte do hrnca vodu a osoľte štipkou soli. Potrebný podiel je dva a pol dielu vody na jeden diel ryže. Varte na strednom ohni 11-13 minút, kým sa voda neodparí. Keď je ryža al dente, stiahnite ju z ohňa a odložte bokom.
  3. Vajcia rozšľahajte v miske spolu so štipkou soli. Na panvici rozpáľte trochu oleja a pripravte na ňom omeletu. Stiahnite omeletu z ohňa a nakrájajte na ľubovoľne veľké kúsky, odložte bokom.
  4. Vo woku rozpáľte 2 lyžice slnečnicového oleja, pridajte nastrúhaný zázvor a nakrájané kuracie mäso. Orestujte do zlatista. Akonáhle je hotové, vyberte ho a odložte si ho bokom.
  5. Potom urobte to isté s klobáskami a nakrájanou zeleninou (s paprikou a jarnou cibuľkou). Akonáhle sú orestované, primiešajte kuracie mäso.
  6. Prilejte ďalší slnečnicový olej a 1 PL sezamového oleja. Pridajte ryžu, uvarený hrášok a sójovú omáčku. Zmes dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.
  7. Na záver pridajte nakrájanú omeletu a nasekaný koriander.