Restovaná ryža
	        Restovaná ryža Chaufa
	        Autor receptu: ryzasos
	         
	        
	        Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej 
ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom.* Ryža SOS Long tvorí ideálny základ pre tento recept.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Začnite tým, že ryžu osmažíte. Zvýrazní sa tým jej chuť a vy si budete môcť pochutnať na tom najlepšom jedle. Dajte do hrnca pár kvapiek slnečnicového oleja a akonáhle je horúci, pridajte uvedené množstvo ryže a ľahko ju počas niekoľkých sekúnd orestujte.
 - Za stáleho miešania vlejte do hrnca vodu a osoľte štipkou soli. Potrebný podiel je dva a pol dielu vody na jeden diel ryže. Varte na strednom ohni 11-13 minút, kým sa voda neodparí. Keď je ryža al dente, stiahnite ju z ohňa a odložte bokom.
 - Vajcia rozšľahajte v miske spolu so štipkou soli. Na panvici rozpáľte trochu oleja a pripravte na ňom omeletu. Stiahnite omeletu z ohňa a nakrájajte na ľubovoľne veľké kúsky, odložte bokom.
 - Vo woku rozpáľte 2 lyžice slnečnicového oleja, pridajte nastrúhaný zázvor a nakrájané kuracie mäso. Orestujte do zlatista. Akonáhle je hotové, vyberte ho a odložte si ho bokom.
 - Potom urobte to isté s klobáskami a nakrájanou zeleninou (s paprikou a jarnou cibuľkou). Akonáhle sú orestované, primiešajte kuracie mäso.
 - Prilejte ďalší slnečnicový olej a 1 PL sezamového oleja. Pridajte ryžu, uvarený hrášok a sójovú omáčku. Zmes dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.
 - Na záver pridajte nakrájanú omeletu a nasekaný koriander.