Ragú so zeleninou a lesným ovocím

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
25 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, trochu postrúhanej citrónovej kôry, zrnká nového a čierneho korenia, ymian, bobkový list, polejeme octom a podlejeme horúcou vodou.
  2. Pokrájané mäso vložíme do pripraveného základu, osolíme a dusíme, kým nie je mäso takmer mäkké, pridáme červené víno a ešte podusíme. Dochutíme citrónovou šťavou a pridáme na tuku udusené pokrájané čerstvé huby.
  3. Nakoniec podľa potreby zahustíme maslovou zápražkou alebo kukuričným škrobom. Podávame s tirolskými knedličkami a zdobíme lesným ovocím a čerstvými bylinkami.