Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 15. novembra 2011
Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept)
Foto: alexdidi

Úžasnú chuť pravej vanilky krásne dopĺňa chuť gaštanov a šľahačky.....

14
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
125 ml
60 g
75 g
2 ks
 štipka
Plnka:
1 ks (Podravka)
450 ml
5 PL
150 g
250 g
250 ml
1 ks
1/2 sáčku
  na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si odpaľované cesto:do rajnice dáme variť maslo a mlieko.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď začne vrieť odstavíme z ohňa a prisypeme preosiatu múku so soľou.Miešame a "odpaľujeme",kým zmes nezhustne a nelepí sa ani na dno ani na varešku.Preložíme do inej misy a necháme čiastočne vychladnúť.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom po jednom pridáme vajcia a vymiešame hladké cesto.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech lyžičkou navŕšime 14 kopčekov cesta vo vzdialenosti asi 5cm od seba.Ak je to potrebné povrch mierne uhladíme navlhčeným prstom.Plech si môžeme potrieť maslom,vysypať hrubou múkou a vyznačiť miesta ukladania kopčekov.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri 190stC 30 minút.Rúru vypneme a cesto v nej necháme ešte 10minút.Ak by sme vybrali hneď,tak môže spľasnúť.Potom necháme chladnúť na mriežke.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte teplé kopčeky prerežeme alebo prestrihneme.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si plnku:Podľa návodu si uvaríme puding a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Maslo tiež izbovej teploty vymiešame a spojíme s pudingom.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pusinky plníme plnkou guľkovačom na zmrzlinu alebo lyžicou.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na plnku dáme nastrúhané gaštanové pyré.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrchnáčiky pusiniek naplníme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a vanilkovým cukrom.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Obe naplnené časti pusiniek spojíme.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame hneď alebo uložíme do chladničky.Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.

    Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Ešte som nerobila odpaľované cesto, ale toto veru spravím. Je to krásne spracovaný recept, jasne a zrozumiteľne a dobrééééé. KK :)
@alexdidi , to je dalsi tvoj ukazkovy recept...ukladam si ho aj ked
puding bude musiet byt iba vanilkovy ...gastanove pyre snad zozeniem .... a nazvem ich gastanove veterniky;-)

Pridaj komentár k receptu: