Punčový zákusok
Punčový zákusok

Punčové rezy

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 21. júla 2021

Punčový zákusok je klasika, každý má svoj osvedčený postup.

60
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Piškótové cesto (2x):
4 ks
4 PL
4 PL
4 PL
5 PL
štipka
Trené cesto:
6 ks
250 g
2 hrnčeky (2x250 ml)
2 hrnčeky (2x250 ml)
1 bal.
1 PL
Sirup na poliatie:
100 ml
100 ml
400 ml
Na potretie:
Poleva:
6 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Piškótové cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a plát upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát cesta.

  2. 2

    Trené cesto: Žĺtky s cukrom a Herou vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 3 časti. Jednu časť necháme svetlú, druhú časť zafarbíme kvapkou červenej gélovej farby a do tretej časti vmiešame kakao. Cesto pomocou lyžice kladieme striedavo na plech s papierom na pečenie a upečieme.

  4. 4

    Prvý piškótový plát natrieme džemom, naň položíme trojfarebný plát, ktorý polejeme sirupom. Sirup pripravíme zmiešaním vody, sirupu, rumu a pár kvapiek punčovej arómy. Poliaty plát potrieme džemom a položíme naň druhý plát z piškótového cesta.

  5. 5

    Vrch natrieme polevou, ktorú pripravíme vymiešaním citrónovej šťavy, vody a práškového cukru a kvapky červenej gélovej farby. Cukru pridáme toľko, aby nám vznikla hustá poleva.

  6. 6

    Keď poleva zaschne, zákusok pokrájame.

Diskusia k receptu

motyka
Môj švagor by Ťa nosil na rukách, keby si mu ho upiekla. Mňa nebude - som dosť ťažká. V auguste má narodeniny, tak mu ho upečie. Je určite výborný aj nádherný. Ukladám KK.