Punčový zákusok
Punčové rezy
Autor receptu: katarinalucanova
Punčový zákusok je klasika, každý má svoj osvedčený postup.
60 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Piškótové cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a plát upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát cesta.
- Trené cesto: Žĺtky s cukrom a Herou vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- Cesto rozdelíme na 3 časti. Jednu časť necháme svetlú, druhú časť zafarbíme kvapkou červenej gélovej farby a do tretej časti vmiešame kakao. Cesto pomocou lyžice kladieme striedavo na plech s papierom na pečenie a upečieme.
- Prvý piškótový plát natrieme džemom, naň položíme trojfarebný plát, ktorý polejeme sirupom. Sirup pripravíme zmiešaním vody, sirupu, rumu a pár kvapiek punčovej arómy. Poliaty plát potrieme džemom a položíme naň druhý plát z piškótového cesta.
- Vrch natrieme polevou, ktorú pripravíme vymiešaním citrónovej šťavy, vody a práškového cukru a kvapky červenej gélovej farby. Cukru pridáme toľko, aby nám vznikla hustá poleva.
- Keď poleva zaschne, zákusok pokrájame.