Punčový zákusok

Punčové rezy

Autor receptu: katarinalucanova

Punčový zákusok je klasika, každý má svoj osvedčený postup.

60
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótové cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a plát upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát cesta.
  2. Trené cesto: Žĺtky s cukrom a Herou vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  3. Cesto rozdelíme na 3 časti. Jednu časť necháme svetlú, druhú časť zafarbíme kvapkou červenej gélovej farby a do tretej časti vmiešame kakao. Cesto pomocou lyžice kladieme striedavo na plech s papierom na pečenie a upečieme.
  4. Prvý piškótový plát natrieme džemom, naň položíme trojfarebný plát, ktorý polejeme sirupom. Sirup pripravíme zmiešaním vody, sirupu, rumu a pár kvapiek punčovej arómy. Poliaty plát potrieme džemom a položíme naň druhý plát z piškótového cesta.
  5. Vrch natrieme polevou, ktorú pripravíme vymiešaním citrónovej šťavy, vody a práškového cukru a kvapky červenej gélovej farby. Cukru pridáme toľko, aby nám vznikla hustá poleva.
  6. Keď poleva zaschne, zákusok pokrájame.