Plnený pstruh
Plnený pstruh

Pstruh plněný houbami – Pstruh s hubovou plnkou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. októbra 2018
Pstruh plněný houbami – Pstruh s hubovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
8 plátkov
400 g čerstvé
150 g
2 strúčiky
100 g




Postup

  1. 1

    Na masle osmažíme najemno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme huby a vetvičku tymianu. Restujeme, až kým sa neodparí voda. Huby dochutíme soľou, korením, nasekaným ligurčekom a petržlenovou vňaťou. Hubovú zmes necháme ochladnúť.

  2. 2

    Očistené pstruhy umyjeme a osušíme. Brušnú dutinu vystelieme slaninou a vložíme hubovú zmes. Na dostatočne veľkej panvici ryby opečieme a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 10 minút pri 170 °C.

  3. 3

    Hotové pstruhy podávame s listovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou a kvalitným olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia