Pstruh na smotanovej kyslej kapuste s pečenými zemiakmi

Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. októbra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pstruh na smotanovej kyslej kapuste s pečenými zemiakmiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky dôkladne umyjeme a prekrojíme napoly, dáme na pekáč, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, cesnak a trochu oleja. Dáme piecť pri 200 °C na 30–40 minút.

  2. 2

    Kyslú kapustu pražíme na miernom ohni, až kým sa nestratí voda, potom zalejeme smotanou a zredukujeme, dochutíme podľa potreby soľou a korením.

  3. 3

    Filé zo pstruha skontrolujeme, či v ňom neostali kostičky a ak áno, pinzetou ich vyberieme. Múku ochutíme soľou a korením, rozohrejeme panvicu a pridáme trochu oleja, filé obalíme v múke a opečieme na panvici. Podávame so smotanovou kapustou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist