Pstruh na smotanovej kyslej kapuste s pečenými zemiakmi
Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. októbra 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. októbra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 plátky filé |
|
50 g |
|
200 g |
|
250 ml |
|
600 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky dôkladne umyjeme a prekrojíme napoly, dáme na pekáč, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, cesnak a trochu oleja. Dáme piecť pri 200 °C na 30–40 minút.
- 2
Kyslú kapustu pražíme na miernom ohni, až kým sa nestratí voda, potom zalejeme smotanou a zredukujeme, dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- 3
Filé zo pstruha skontrolujeme, či v ňom neostali kostičky a ak áno, pinzetou ich vyberieme. Múku ochutíme soľou a korením, rozohrejeme panvicu a pridáme trochu oleja, filé obalíme v múke a opečieme na panvici. Podávame so smotanovou kapustou.
Tiež pstruh:
Ďalšie recepty:
- 2
addons.mozilla.org/sk/firefox/addon/adblock-plus/...
klikni na zelene policko a hotovo.