Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 5. januára 2011
Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: frezia68

Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/,ktorý dal zeleninu do smotany so želatínou,ale to som Zobraziť celý popisTento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/,ktorý dal zeleninu do smotany so želatínou,ale to som nechcela.Hľadala som odľahčené jedlo.

4O minút
príprava
4O minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
8O g
2 lyžice
2 ks  - strúčiky
2 ks
1 ks mladá (~ 20 ÷ 25 cm)
3 ks rôzne farby
1 ks  (väčší)
Omáčka:
2 ks
2 ks  - strúčiky
2 pol.lyžice na dusenie
2 kav.lyž.
2 pol.lyž.
2 lyž.
2 dcl

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si opražím sezam,ktorý máme radi a nešetrila som.Pridala som tenké prúžky cesnaku a pšeno,tiež trocha opražila,zaliala vodou a uvarila do mäkka.Máme radi pikantné,tak som pridala čili pastu.

    Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opiekla som 3 ks rôzne papriky,olúpala......

    Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na paru som dala 2 mrkvy a cukinu.....

    Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pór som rozobrala,každý list dobre umyla a uvarila asi 3 min.,vybrala,nechala vychladnúť a ním som vyložila formu,v ktorej bude terina.Pór treba vybrať včas,aby sa nerozvaril.

    Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A potom som dala na spodok vrstvu vychladnutého pšena,na to papriku,mrkvu,zasa vrstvu pšena......cukinu,mrkvu.....

    Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poslednú vrstvu som pokryla pórom a nechala uležať.Asi za 2 hod.som nakrájala ku kuracím stehnám,ktoré sa piekli v rúre na mriežke (diétnejšie) v medovej marináde.A podávala som s omáčkou: na masle som podusila posekanú šalotku,pridala cesnak,pridala múku,zaliala bujónom podľa potreby na hustotu omáčky.Po prevarení som pridala posekané bylinky,ja som mala petržlen a pažítku,horčicu,jogurt,soľ,MČK a citrónovú šťavu.Môže sa rozmixovať a bylinky pridať až na koniec.A pretože sa terina zvýšila,mali sme ľahkú večeru s varenou cviklou a s chrenom. DOBRÚ CHUŤ !

    Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

malinka711
pozerala som tú časť S italem v kuchyni, keď robil tú terinu so smotanou ale neskúšala som to práve kvôli tej smotane takže ďakujem že si to vyriešila za mňa :)
babidka
@frezia , krasne si to naservirovala:-) ja osobne by som k tomu nepotrebovala ani tie stehienka .Pseno mam rada a takato verzia jeho pripravy je pre mna nova a zaujimava :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha