Foto: lucylee
Dokonalá harmónia chutí a blaho pri jedení. Určite vyskúšajte. Recept od Romana Uhrína: Zdravá kuchyňa v praxi.
2
porcie
porcie
Suroviny
5 šálok |
|
1 1/2 šálky |
|
štipka |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
na posypanie |
|
čučoriedková zálievka: | |
1 šálka |
|
1 ks |
|
3 ČL |
|
3 PL na sucho opražené |
|
Postup
-
1
Pšeno premyjeme horúcou vodou, potom studenou a dáme variť do vriaceho sójového mlieka s troškou soli a pomaly varíme asi 15 minút. Občas miešame. Potom prikryjeme pokrývkou a necháme v pare dôjsť.
-
2
Zmiešame s medom a vanilkou.
-
3
Servírujeme na tanier, polejeme zálievkou a posypeme kokosovou múčkou a pomletými alebo posekanými lieskovcami. Ozdobíme ovocím podľa vlastného výberu. Ja som mala jahody a čučoriedky.
- 4
Zálievku pripravíme tak, že všetky uvedené suroviny zmixujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
@evanaaa jasan, vyskusaj aj s kravskym
Vsetkym dakujem za mile komentare.