Pšenoto z pečenej tekvice s grilovaným marinovaným tofu

Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
Pšenoto z pečenej tekvice s grilovaným marinovaným tofu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

120 g
500 g
2-3 strúčiky
2-3 lístky
1 vetvička väčšia
0,2 l
0,05 l
400 g




Postup

  1. 1

    Pšeno vsypeme do zeleninového vývaru a varíme asi 20 minút.

  2. 2

    Na plech poukladáme očistenú tekvicu, osolíme, pridáme cesnak, korenie a bylinky, zastrekneme olivovým olejom a kvapkou vínneho octu. Dáme piecť na 180 °C na 10 minút.

  3. 3

    Do uvareného pšena pridáme upečenú tekvicu, dochutíme sójovou omáčkou. Na hotové pšenoto uložíme ugrilované lebo zarestované marinované tofu.

Diskusia k receptu