Pečená prepelička
Prepelička na krémovom hráškovom rizote
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv zbavíme prepeličku zvyšného peria, umyjeme
ju vlažnou vodou, osušíme, dochutíme soľou,
korením a mletou paprikou, dáme na plech, podlejeme
vodou, pridáme kúsok masla, dáme piecť do rúry
vopred vyhriatej na 160 °C a pečieme 35 – 40 minút.
- Ryžu pripravíme tak, že ju vysypeme do primerane
veľkého hrnca, dáme do nej 2 strúčiky cesnaku, podlejeme
bielym vínom, privedieme do varu a za stáleho
miešania podlievame vodou alebo vývarom a varíme
do polomäkka. Z mladého hrášku pripravíme hráškové
pyré: Hrášok vylúpneme, opláchneme pod vlažnou
vodou, vložíme do hrnca s vriacou vodou, chvíľku
povaríme, potom zlejeme a vymixujeme do hladkého
pyré.
- Potom hrášok pridáme do pripravenej ryže. Zamiešame,
pridáme pár guliek čerstvého hrášku, zahrejeme,
pridáme parmezán a maslo a dochutíme soľou
a korením. Po upečení zlejeme výpek, ktorý potom
zredukujeme a zjemníme maslom. Takto pripraveným
výpekom prelejeme prepeličku aj rizoto.
|