Posolské tajomstvo (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
20 minút príprava |
30 minút na 300 / 200 °C |
Postup
- Mäso pokrájame na rezne.V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej,no môže sa tiež nahradiť bravčovým karé.
- Rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme. Z oboch strán rýchlo opečieme na rozpálenom tuku ( masti ) .
- Pekáč dobre vymastíme maslom, poukladáme na kolieska pokrájanú cibuľu, na to položíme na plátky pokrájanú slaninu.
- Rozložíme mäso, na každý plátok mäsa dáme plátok šunky.
- Ďalej na ne pridáme kôpky strúhaného syra, a po lyžičke kyslej smotany. V dobre zohriatej rúre zapekáme 20 min. / 300 st. a 10 min. dopekáme pri 200 st. Podávame s opekanými zemiakmi.