Posolské tajomstvo (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

20 minút
príprava
30 minút
na 300 / 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na rezne.V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej,no môže sa tiež nahradiť bravčovým karé.
  2. Rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme. Z oboch strán rýchlo opečieme na rozpálenom tuku ( masti ) .
  3. Pekáč dobre vymastíme maslom, poukladáme na kolieska pokrájanú cibuľu, na to položíme na plátky pokrájanú slaninu.
  4. Rozložíme mäso, na každý plátok mäsa dáme plátok šunky.
  5. Ďalej na ne pridáme kôpky strúhaného syra, a po lyžičke kyslej smotany. V dobre zohriatej rúre zapekáme 20 min. / 300 st. a 10 min. dopekáme pri 200 st. Podávame s opekanými zemiakmi.