Morský vlk

Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

Autor receptu: redakcia

Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť a jednoduchosť prípravy. Vždy mi pripomína leto, oddych, pohodu a prímorskú dovolenkovú atmosféru.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo vriacej osolenej vode predvaríme karfiol – najskôr biely, potom žltý a nakoniec fialový. Potom vývar z karfiolu použijeme na pošírovanie morského vlka, do ktorého pridáme bylinky a citrón.
  2. Do hrnca nalejeme vývar, vložíme podložku, prípadne mriežku, tak aby ryba ostala nad vodou. Prikryjeme pokrievkou a v pare dusíme 10 – 15 minút.
  3. Na rozpálenom masle prehrejeme karfioly a pridáme fazuľové struky. Zľahka podusíme 1 – 2 minúty. Osolíme a okoreníme podľa chuti, dochutíme ľubovoľnými citrusovými plodmi (limetka, citrón, grep, pomaranč ...).