Morský vlk
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Autor receptu: redakcia
Mäsko z mora –
najmä pražmu,
morského čerta
a tuniaka – mám
naozaj rád. A to nielen
pre jeho chuť a jednoduchosť
prípravy.
Vždy mi pripomína
leto, oddych, pohodu
a prímorskú dovolenkovú
atmosféru.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo vriacej osolenej vode predvaríme karfiol
– najskôr biely, potom žltý a nakoniec fialový.
Potom vývar z karfiolu použijeme na pošírovanie
morského vlka, do ktorého pridáme bylinky a citrón.
- Do hrnca nalejeme vývar, vložíme podložku,
prípadne mriežku, tak aby ryba ostala nad
vodou. Prikryjeme pokrievkou a v pare dusíme
10 – 15 minút.
- Na rozpálenom masle prehrejeme karfioly a pridáme fazuľové struky. Zľahka podusíme
1 – 2 minúty. Osolíme a okoreníme podľa chuti, dochutíme ľubovoľnými
citrusovými plodmi (limetka, citrón, grep,
pomaranč ...).