Pórovo-slaninové rizoto z rúry
Autor receptu: nazarboncuk
Tip na rýchlu a voňavú večeru. Kombinácia chrumkavej slaninky, sladkého póru a hrášku s citrónovou kôrou je nepopísateľná. Aspoň pre mňa :)
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Slaninu nakrájame na kocky. V panvici vhodnej do rúry rozohrejeme olivový olej, pridáme slaninu a pomaly opekáme asi 3 minúty. Pridáme nakrájaný pór a opečieme ho tak, aby bol mäkký ale nezhnedol. Trvá to asi 5 minút. Potom prisypeme ryžu, premiešame. Chvíľu opečieme spolu s pórom a slaninkou a zalejeme horúcim vývarom. Zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry. Pečieme asi 20 minút, po desiatich minútach opatrne premiešame.
- Keď je ryža takmer mäkká, pridáme hrášok a brokolicu (rozobratú na ružičky a obvarenú v osolenej vode cca 3 min.). Vrátime späť do rúry ešte na pár minút.
Potom rizoto vyberieme a ešte za horúca vmiešame krémový syr. Ochutíme najemno nastrúhanou citrónovou kôrou, mletým čiernym korením, prípadne osolíme.