Pomarančové kura

Autor receptu: chutimi

Nechal som sa inšpirovať jedným receptom, ktorý už ani neviem kde som našiel. Prekvapilo ma výborné vyváženie chutí.

3
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. kuracie mäso (v podstate akékoľvek bez kože, ja som použil vykostené stehná) nakrájajte na kocky. V miske rozmiešajte bielka s 2 PL škrobu a jemne našľahajte. Ochuťte bielym korením. Mäso vložte do pripravenej hmoty, dobre premiešajte a nechajte odpočívať aspoň 10-15 minút.
  2. Dajte variť ryžu. Použite takú, čo sa aj trochu lepí (postačí obyčajná guľatozrnná, ale môžete použiť aj lepkavú - sticky rice - tú ale robte na pare)
  3. V hrnci (al. fritéze) si nechajte rozohriať olej a po jednom vkladajte kúsku mäsa aby sa nezlepili. Vysmažte do zlata a odložte na papierovú utierku aby sa vsal prebytočný olej.
  4. V panvici si zohrejte pomarančovú šťavu, pridajte tmavú sójovú omáčku, med a ryžový ocot. Pridajte nastrúhaný zázvor a cesnak, trochu posekaného chilli a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zvýšte intenzitu plameňa a za stáleho miešania nechajte trochu zredukovať.
  5. V malom pohári si rozmiešajte trochu škrobu vo vlažnej vode. Pridajte k pomarančovej omáčke a zahustite ju za stáleho miešania. Pridajte sezamový olej a premiešajte. Teraz vhoďte vysmažené mäso a obaľte v pomarančovej omáčke.
  6. Servírujte na ryži a dozdobte čerstvou cibuľkou a nastrúhanou pomarančovou kôrou. S kôrou to neprežente, pretože je horkastá. Dobrú chuť!