Polievka z pekinskej kapusty
Autor receptu: glosterka
Výborná diétka polievočka. Nenáročná na prípravu, rýchlo sa uvarí a chutí lahodne.
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu rozoberieme, opláchneme pod studenou tečúcou vodou, vyrežeme z nej hlúbovinu a nakrájame ju na pásiky. Vložíme ju do hrnca cca toľko, aby bola do polovice. Pridáme očistenú a nahrubo nakrájanú mrkvu a zemiaky, zalejeme vodou, osolíme, orascujeme a pridáme cestovinu. Varíme do mäkka cca 15-20 minút.
- Keď je zeleninka s cestovinou mäkká, polievku zjemníme 1 PL oleja. Kto si chce polievku dochutiť, pridá do nej nakoniec ešte cibuľu, ktorú opraží na oleji a zahustí múkou. Ešte krátko prevaríme. Ak treba, podľa chuti ešte dochutíme soľou.
- Ja si túto polievku pripravujem diétne takto, t.j. pridávam iba olej, cibuľu ani zásmažky nemôžem a nepoužívam žiadne ostré koreniny ani vegetu. Táto polievka je vhodná pre ľudí, ktorí držia prísnu šetriacu diétu, pre diabetikov a aj pre deti.