Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok a paprík

Autor receptu: redakcia

Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte na polievku. Pečením zelenina zosladne a zintenzívni sa jej chuť.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Paradajky, papriky a čili papričku prekrojíme na polovicu. Z paprík a čili papričky odstránime semienka. Zeleninu rozložíme na plech na pečenie. Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a pridáme k zelenine spolu s nešúpanými strúčikmi cesnaku.
  2. Zeleninu pokvapkáme olejom a balzamikovým octom. Osolíme, okoreníme a všetko jemne premiešame. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút domäkka.
  3. Medzitým na panvici na niekoľkých kvapkách oleja krátko opečieme vetvičky oregana, len aby boli chrumkavé. Vyberieme ich z oleja na papierovú utierku a necháme odkvapkať.
  4. Pečenú zeleninu dáme do hrnca a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme vývar, dochutíme a krátko prevaríme. Polievku podávame s jogurtom a opečeným oreganom.