Paradajková polievka
Polievka z pečených paradajok a paprík
Autor receptu: redakcia
Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte na polievku. Pečením zelenina zosladne a zintenzívni sa jej chuť.
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Paradajky, papriky a čili papričku prekrojíme
na polovicu. Z paprík a čili papričky odstránime semienka. Zeleninu rozložíme
na plech na pečenie. Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a pridáme k zelenine spolu s nešúpanými strúčikmi cesnaku.
- Zeleninu pokvapkáme olejom a balzamikovým octom. Osolíme, okoreníme
a všetko jemne premiešame. Plech
vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi
35 minút domäkka.
- Medzitým na panvici na niekoľkých
kvapkách oleja krátko opečieme vetvičky
oregana, len aby boli chrumkavé. Vyberieme ich z oleja na papierovú utierku
a necháme odkvapkať.
- Pečenú zeleninu dáme do hrnca a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme
vývar, dochutíme a krátko prevaríme. Polievku podávame s jogurtom a opečeným
oreganom.