Polievka z medvedieho cesnaku
Polievka z medvedieho cesnaku
Autor receptu: hviera
Skorá jarná polievka
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme zemiaky, tiež trochu opražíme a vývar alebo vodu. Varíme.
- Keď zemiaky zmäkli, pridáme nakrájaný medvedí cesnak. Stačí na väčšie kusy. Množstvo medvedieho cesnaku je ľubovoľné. Ja som dala tak cca za tri hrste - mám rada keď je skôr "zelenšia" polievka než "mliečna". Pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- Povaríme cca 10 minút, netreba dlho. Vychladíme, ponorným mixérom rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, prípadne aj soľ. Odporúčam trochu viac soli, chuť medvedieho cesnaku je nevýrazná.
- Necháme ešte povariť a môžeme podávať.
|