Polievka z hlivy ustricovej s mäsovými guľkami

martina34 - fotkamartina34, 20. októbra 2012
Polievka z hlivy ustricovej s mäsovými guľkami
Foto: martina34

Chutná a zdravá...

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
1/4 ks
6 ks
200 g
1 ks
3 PL
podľa chuti
štipku
3 strúčiky
mäsové guľky:
200 g
1 čl
štipka
podľa chuti
2 strúčiky
1/2 ks
štipka
štipka
3 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme prípravou zeleniny. Očistíme si cibuľu, cesnak, mrkvu, pór, hlivu, brokolicu. Pripravíme si mleté mäso. Nakrájame na jemno cibuľku, prelisujeme si cesnak, pridáme do neho soľ, čierne korenie, rascu, štipľavú papriku, sladkú papriku a všetko dobre premiešame, najlepšie rukou a necháme odležať, kým si pripravíme základ na polievku.

  2. 2

    Do hrnca, v ktorom budeme variť si dáme olej a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájanú hlivu, chvíľu spolu podusíme a zalejeme vodou. Pridáme koreniny a cesnak. Pokým polievka začne vrieť, urobíme si mäsové guličky. Vkladáme ich do vriacej polievky a necháme povariť cca 30 min. Medzitým pridáme paradajkový pretlak a 10 min. pred dovarením pridáme na kolieska nakrájaný pór a na kúsky rozobratú brokolicu. Polievku ničím nezahusťujeme. Je výborná, plná zeleninky a chuť jej dodajú aj mäsové guľky a hliva.

Diskusia k receptu