Polievka z hlivy ustricovej s mäsovými guľkami
Foto: martina34
Chutná a zdravá...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
6 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
štipku |
|
3 strúčiky |
|
mäsové guľky: | |
200 g |
|
1 čl |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
3 l |
|
Postup
-
1
Začneme prípravou zeleniny. Očistíme si cibuľu, cesnak, mrkvu, pór, hlivu, brokolicu. Pripravíme si mleté mäso. Nakrájame na jemno cibuľku, prelisujeme si cesnak, pridáme do neho soľ, čierne korenie, rascu, štipľavú papriku, sladkú papriku a všetko dobre premiešame, najlepšie rukou a necháme odležať, kým si pripravíme základ na polievku.
- 2
Do hrnca, v ktorom budeme variť si dáme olej a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájanú hlivu, chvíľu spolu podusíme a zalejeme vodou. Pridáme koreniny a cesnak. Pokým polievka začne vrieť, urobíme si mäsové guličky. Vkladáme ich do vriacej polievky a necháme povariť cca 30 min. Medzitým pridáme paradajkový pretlak a 10 min. pred dovarením pridáme na kolieska nakrájaný pór a na kúsky rozobratú brokolicu. Polievku ničím nezahusťujeme. Je výborná, plná zeleninky a chuť jej dodajú aj mäsové guľky a hliva.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu