Polievka z hlivy ustricovej s mäsovými guľkami

Autor receptu: martina34

Chutná a zdravá...

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začneme prípravou zeleniny. Očistíme si cibuľu, cesnak, mrkvu, pór, hlivu, brokolicu. Pripravíme si mleté mäso. Nakrájame na jemno cibuľku, prelisujeme si cesnak, pridáme do neho soľ, čierne korenie, rascu, štipľavú papriku, sladkú papriku a všetko dobre premiešame, najlepšie rukou a necháme odležať, kým si pripravíme základ na polievku.
  2. Do hrnca, v ktorom budeme variť si dáme olej a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájanú hlivu, chvíľu spolu podusíme a zalejeme vodou. Pridáme koreniny a cesnak. Pokým polievka začne vrieť, urobíme si mäsové guličky. Vkladáme ich do vriacej polievky a necháme povariť cca 30 min. Medzitým pridáme paradajkový pretlak a 10 min. pred dovarením pridáme na kolieska nakrájaný pór a na kúsky rozobratú brokolicu. Polievku ničím nezahusťujeme. Je výborná, plná zeleninky a chuť jej dodajú aj mäsové guľky a hliva.