Polievka Saint Germain, pravá, neskrátená verzia

bubaya - fotkabubaya, 19. decembra 2011

Toto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí mi už len kvôli tomu, že je s ňou viac roboty. Ale pre nóbl návštevy varím skrátenú verziu, ešte to nikto nespoznal, hehe.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
50 g
50 g
50 g
2 strúčiky
50 g (oravská prerastená)
20 g
1 ks
2 vetvičky
2 vetvičky
1 ks (zelený list)
3 krajce
20 g na opečenie
50 g
1 liter , zeleninový
4 vetvičky, čerstvá na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrach prepláchnem dôkladne v studenej vode. Dám do veľkého hrnca variť. Nechám vrieť cca 5 minút, zbieram penu. Vodu zlejem, znova dôkladne prepláchnem, nechám na site odkvapkať.

  2. 2

    Nakrájam pór, mrkvu, cibuľu na kocky. Roztlačím plochou stranou noža cesnak. Nelisujem! Pripravím si bouquet garni: Do zeleného listu póru dám bobkový list, vetvičky tymiánu, petržlenu, zaviažem špagátikom.

  3. 3

    Nakrájam slaninu na prúžky, blanšírujem 1 minútu vo vriacej vode. Scedím, nechám dobre odkvapkať.

  4. 4

    Slaninu dám na maslo opražiť do zlatista. Pridám mrkvu, cibuľu, pór. Opekám 5 minút. Pridám hrach a bouquet garni. Zalejem vývarom, alebo vodou, privediem do varu. Varím cca 50 minút, až sa začne hrach rozvárať.

  5. 5

    Vyberiem bouquet garni, polievku rozmixujem tyčovým mixerom. Prepasírujem cez husté sito. Pridám crème fraîche, ešte raz premixujem.

  6. 6

    Pripravím si krutóny: Z krajčekov bagety odkrojím kôrku, nakrájam na malé kocky. Na masle ich opečiem do zlatista.

  7. 7

    Do taniera nalejem polievku, na vrch pridám krutóny a vetvičku petržlenu.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
už sa stala klasikou u nás,vždy keď chcem niekoho potešiť varím...najbližšie tento piatok...stojí za to sa s ňou pozabávať,vrátane vlastného vývaru...

Pridaj komentár k receptu: