Polievka Saint Germain, pravá, neskrátená verzia
	        Autor receptu: bubaya
	         
	        
	        Toto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí mi už len kvôli tomu, že je s ňou viac roboty. Ale pre nóbl návštevy varím skrátenú verziu, ešte to nikto nespoznal, hehe. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Hrach prepláchnem dôkladne v studenej vode. Dám do veľkého hrnca variť. Nechám vrieť cca 5 minút, zbieram penu. Vodu zlejem, znova dôkladne prepláchnem, nechám na site odkvapkať.
 - Nakrájam pór, mrkvu, cibuľu na kocky. Roztlačím plochou stranou noža cesnak. Nelisujem!
Pripravím si bouquet garni: Do zeleného listu póru dám bobkový list, vetvičky tymiánu, petržlenu, zaviažem špagátikom.
 - Nakrájam slaninu na prúžky, blanšírujem 1 minútu vo vriacej vode. Scedím, nechám dobre odkvapkať. 
 - Slaninu dám na maslo opražiť do zlatista. Pridám mrkvu, cibuľu, pór. Opekám 5 minút. Pridám hrach a bouquet garni. Zalejem vývarom, alebo vodou, privediem do varu.
Varím cca 50 minút, až sa začne hrach rozvárať.
 - Vyberiem bouquet garni, polievku rozmixujem tyčovým mixerom. Prepasírujem cez husté sito. Pridám crème fraîche, ešte raz premixujem.
 - Pripravím si krutóny: Z krajčekov bagety odkrojím kôrku, nakrájam na malé kocky. Na masle ich opečiem do zlatista.
 - Do taniera nalejem polievku, na vrch pridám krutóny a vetvičku petržlenu.