Polievka fazuľová pestrá (fotorecept)

Autor receptu: pacun110

táto polievka je taký pokus,že koľko druhov surovín sa zmestí do jedného hrnca!Ale nie na množstvo,ale na druhy....čítajte a uvidíte...

Postup

  1. ...12 hodín namočenú fazuľu,jednu cibuľu,cesnak,bobkový list a feferónku som dal pomaličky variť!Nesolím aby sa mi fazuľa skôr uvarila!!!
  2. ...v mraznička som ešte našiel dajaké kože zo slaniny,čo si tam prezieravo odkladám a tie také kosti z bôčika - no,nedaj to tam,pre zlepšenie chuti...stále nesolím... Koreňovú zeleninu,kaleráb,zeler,čampiňóny a kapustu,po očistení nakrájam na drobné kúsky-nie však veľmi drobné,aby sa mi to,prípadne nerozvarilo...
  3. ...čakám až fazuľa polozmäkne( ideálny čas na solenie! ) a tie nakrájané veci tam pridám! V ďalšom hrnci si upražím drobnú slaninku a pridám tam druhú cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Kosti a kože sa uvarili,tak ich už v hrnci nepotrebujem! V pravom hrnci som si uvaril (skoro rozvaril) zemiaky,v masle som upražil na malé kúsky nakrájanú a posolenú cibuľu-skoro až do zhorenia,zemiaky som rozmliagal, pridal teplé mlieko (teplé preto aby sa mi to nezhrčkalo) a tú cibuľku na masle opraženú.Všetko som to poriadne premiešal až vznikla hladká jednoliata kaša - to je príloha k mojim fašírkam z predchádzajúceho receptu - hehe...
  4. ...k opraženej cibuľke som pridal zo 2 polievkové lyžice hladkej múky,mletú červenú papriku - urobil takú zápražku,zalial studenou vodou,povaril a pridal k uvarenej fazuli (ako vraví moja 89 ročná,stále čiperná starká - fizolni ). Keď mi to,prevrelo tak som dam dal pokrájané zemiaky a uvaril do mäkka a prípadne dochutil... A HOTOVO!!! (trošku som sa netrafil vo veľkosti nakrájania kapusty - nakrájal som ju na tenké rezančeky a kuštik sa mi rozvarila,takže ju v polievke veľmi nevidno...)