Poke
Poke bowl s tofu
Autor receptu: mravecvkuchyni
3-4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu umyjeme pod studenou vodou kým nie je voda čistá a dáme ju do hrnca s vodou v pomere 1 hrnček ryže 2 hrnčeky vody. Osolíme, zapneme sporák na najsilnejšie (ale najmenší varič) kým ryža nezačne vrieť, potom hrniec zakryjeme pokrievkou, ohrev stíšime na najslabšie a necháme variť presne 18 minút. Po 18 minútach necháme ešte dôjsť 5-10 minút pod pokrievkou. (Počas varenia nedávame dole pokrievku, veríme procesu.)
- Pripravíme si omáčku na ryžu z majonézy, medu a sriracha mayonézy. Všetko ako je v surovinách napísané spolu zmiešame. Omáčka by mala byť veľmi jemne pikantná, sladká a majonézová.
- Nakrájame si zeleninu a ovocie, mrkvu strúham so škrabkou, ostatná zelenina na kolieska alebo kocky, podľa chuti môžete pridať na čo máte chuť.
- Uvarenú ryžu rozprestrieme na plech alebo tanier kde ju necháme trochu ochladiť. Následne zmiešame s omáčkou ktorú sme si pripravili v kroku č. 2.
- Tofu (údené alebo nie, podľa chuti, mne osobne chutí lepšie údené) nakrájame na malé kocky a zalejeme sójovou omáčkou a necháme postáť 10-15 minút aby nasiaklo. Na panvicu dáme olej a keď je rozpálený, tofu orestujeme aby malo zlatistú farbu (cca 10-15 minút).
- Do misky dáme na spodok ryžu zmiešanú s omáčkou a na vrch poukladáme orestované tofu, zeleninu a ovocie podľa chuti. Pofŕkame zvyšnou omáčkou a vychutnávame!