Zdravý vianočný koláč podľa speváčky Suzie Hroncovej videorecept
Podľa tohto receptu urobíte chutný koláč z pohánkovej múky, ktorý si obľúbia nielen deti.
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL (roztopený) |
|
420 ml (môže byť aj kokosové) |
|
|
|
|
|
|
|
(mrazom sušené) |
|
(čipsy, kúsky) |
|
Navrch: | |
(na posypanie koláča) |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny spolu vymiešame.
- 2
Do zmesi prilejeme tekuté suroviny - roztopený kokosový olej a mlieko.
- 3
Vymiešame cesto, do ktorého pridáme sušené ovocie a kúsky čokolády.
- 4
Vylejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 170 °C na približne 30 minút.
- 5
Pred podávaním koláč posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čučoriedkami.
Tiež pohánkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Energetická hodnota je síce približne rovnaká,ale trstinový cukor je ľahšie stráviteľný: obsahuje melasu, prospešnú pre naše zdravie, nakoľko je zdrojom zdravých minerálov a vitamínov, tiež kyseliny listovej či pantoténovej.Pozor však pri kúpe,nie každý hnedý cukor je trstinový a tomuto triku výrobcov nerozumiem,že farbia repný cukor na hnedo a tým mätú spotrebiteľov a navyšujú cenu cukru.Podobne ako pekári,ktorí farbia chlieb a predávajú ho ako tmavý.Takéto praktiky by mali byť zakázané.Takže čítať,čítať zloženie pri nákupoch...