Pohánka
Pohánka s hubami a so špenátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Pohánku sparíme vriacou vodou, scedíme
a krátko ju nasucho orestujeme. Po uvarení tak
zostane pevnejšia a nerozvarí sa. Primiešame
lyžicu masla, zalejeme ju vriacim vývarom, osolíme a na miernom ohni povaríme asi 5 minút.
Prikrytú pohánku necháme dôjsť.
- Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme pokrájané huby, osolíme a postupne podlievame vínom, ktoré
vždy necháme vyvariť. Medzitým umyté jablko
pokrájame na kocky a prelejeme citrónovou
šťavou.
- Mäkké huby okoreníme, pridáme sójovú
omáčku, krátko prehrejeme s jablkom a pohánkou. Na záver pridáme umytý špenát a dobre
premiešame.
|