Pohánka

Pohánka s hubami a so špenátom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku sparíme vriacou vodou, scedíme a krátko ju nasucho orestujeme. Po uvarení tak zostane pevnejšia a nerozvarí sa. Primiešame lyžicu masla, zalejeme ju vriacim vývarom, osolíme a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Prikrytú pohánku necháme dôjsť.
  2. Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme pokrájané huby, osolíme a postupne podlievame vínom, ktoré vždy necháme vyvariť. Medzitým umyté jablko pokrájame na kocky a prelejeme citrónovou šťavou.
  3. Mäkké huby okoreníme, pridáme sójovú omáčku, krátko prehrejeme s jablkom a pohánkou. Na záver pridáme umytý špenát a dobre premiešame.