Plnená kapusta

janka5 - fotkajanka5, 19. marca 2013
Plnená kapusta
Foto: janka5

Suroviny

1 ks
1 kg
500 g
2 ks
3 strúčiky
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Vyrežeme hlúbik z kapusty a v celku ju vložíme do vriacej vody v ktorej je trošku octu a soli. Jemne obvaríme a postupne z kapusty odoberáme jednotlivé listy.Keď už sú listy malé, narežeme zbytok kapusty na jemné kocky.

  2. 2

    Mäsovú zmes si pripravíme z mäsa, ryže,1 pretlaku pridame trošku kečupu sol korenie prelisovany cesnak. Potom na masti opražime cibulku pridame sladku papriku a pridame do mäsovej zmesi. Pridame cele vajicka.Zmes dokladne premiešame.Plníme kapustné listy mäsovou zmesou, vytvoríme rolky a okraje opatrne uzavrieme vtlačením.

  3. 3

    Narezané kocky kapusty vložíme do hrnca. Rolky opatrne vložíme ku kapuste.Potom zalejeme šťavou. Vodu soľ olej cukor pretlak a kečup zmiešame a vylejeme na rolky.Šťava musi byt zaliata až po vrch roliek. Varíme asi hodinu.Podľa chuti dokoreníme. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
toto su tie holubky? nikdy som to nerobila, ale uz sa chystam, lebo chute nam pasuju... ryza ide surova? a co sa k tomu zajeda, chlebik, zemiaky? inak mate ho statocny ten zavitok :)
janka5
podava sa s chlebikom...ryža sa dava surova.....
denyany
ale si mi narobila chute. holubky mám najradšej od mojej mamy, musím si objednať, keď tam najbližšie pôjdeme.
ariela6
ja tiež presne takto robim od mojej mami som sa to naučila a vždy mi to velmi chutilo
fotostano
najlepšia je zemplínska - na michalovsku holubki, na trebišovsku plolňená kapusta...mňam
boxik
Plnená kapusta symbol východného Slovenska mňam.
isabel2
@fotostano presne tak,pri Michalovciach holubky,moja mama dávala vajíčko,ja nedávam,sú šťavnatejšie,dám aj trošku pretlaku do plnky,v lete porežem na drobno 1-2 paradajky.Ryžu dávam nevarenú.Inač robím tak ako Ty.No ale narobila si nám chute.Tvoja je jednička*
evanaaa
Mama nám robievala plnenú kapustu, viem, cesnak do plnky nedávala, a mala veľmi dobrú chuť, len škoda, že neviem, ako ju robila, nebola pradajková tá kapusta ( to už bol iný recept), skúsim sa vyzvedieť od sestry, ona si viac pamätá ale mne sa páči aj tvoja verzia, tak si ju uložím.
spetkasoli
toto jedlo zbožňujem, ocko mi ho vždy uvaril, keď som mala prísť na návštěvu a ja som sa nemohla dojesť. Bohužial ocko už tu nie je, ale varím túto dobrotu velmi rada a často a aj tu v ČR plněná kapusta všetkým chutí. Díky za pripomenutie, najbližšie uvarím.
orchidea
Mám takýto recept od sestry a tá od svokry z východu...volajú to holúbky a je to ozaj výborné jedlo.
evanaaa
Mám dojem, že obyčajná plnená kapusta sa od tzv. holúbkov líši, tie sa robia z kyslej kapusty, a trochu inak.
beatacsontosova
zajtra sa mi chystá návšteva prevažne z východu, tak som im spravila holúbky podľa tohto receptu :-) mám ich celkom 43 ks, tak dúfam, že sa všetko zje, ak budú chuťovo aspoň spolovice tak dobré ako vyzerajú, tak mám vyhraté :-) teda vlastne ani nie, môj drahý (východniar) akurát zahlásil, že keď mi to tak svižko išlo, že môžem robiť častejšie...sakra :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia