Foto: janka5
Postup
-
1
Vyrežeme hlúbik z kapusty a v celku ju vložíme do vriacej vody v ktorej je trošku octu a soli. Jemne obvaríme a postupne z kapusty odoberáme jednotlivé listy.Keď už sú listy malé, narežeme zbytok kapusty na jemné kocky.
- 2
Mäsovú zmes si pripravíme z mäsa, ryže,1 pretlaku pridame trošku kečupu sol korenie prelisovany cesnak. Potom na masti opražime cibulku pridame sladku papriku a pridame do mäsovej zmesi. Pridame cele vajicka.Zmes dokladne premiešame.Plníme kapustné listy mäsovou zmesou, vytvoríme rolky a okraje opatrne uzavrieme vtlačením.
- 3
Narezané kocky kapusty vložíme do hrnca. Rolky opatrne vložíme ku kapuste.Potom zalejeme šťavou. Vodu soľ olej cukor pretlak a kečup zmiešame a vylejeme na rolky.Šťava musi byt zaliata až po vrch roliek. Varíme asi hodinu.Podľa chuti dokoreníme. Dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu