Plnené teľacie plátky v slaninovom obale
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na 12 tenkých plátkov, ktoré naplníme na plátky nakrájaným oštiepkom, obalíme slaninou, obalíme v múke a prudko opečieme na polovici roztopeného masla.
- Keď mäso obrátime na druhú stranu, prisypeme na panvičku lyžičku múky, premiešame a prilejeme 100 ml vína, pomaly vydusíme na krémovú omáčku, do ktorej pridáme korenie.
- Šalotku očistíme, tri kusy nakrájame na kocky, dva kusy na tenké plátky, do hrnca dáme štvrtinu masla a opečieme kocky šalotky, pridáme ryžu a restujeme asi 5 minút, osolíme, potom podlejeme 50 ml vína, postupne miešame a pridávame vodu.
- Ryžu dusíme, až kým sa voda úplne nevyparí za občasného miešania asi 15 minút. Zvyšnú šalotku nakrájanú na plátky obalíme v múke a urestujeme na zvyšnom masle spolu so cherry paradajkami.
|